Søndag den 6. september 2020 kl. 15:30

Kompagnihuset, Næstved

Strygekvartet af studerende ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Entré løssalg 150 kr.

Strygekvartettens medlemmer:

Gustav Ranum - violin

Clara Glasdam - violin

Kirsten Wilbrandt Kjær - bratsch

Oskar Reuben Friis-Hansen - cello

Historie:

I løbet af de sidste fire år har de spillet sammen i flere forskellige konstellationer og er blandt andet alle faste medlemmer af Det Danske Ungdomsensemble, DUEN. Herigennem har kvartetten fælles musikalske rødder, og DUEN har været første skridt mod kvartettens tilblivelse.

Alle fire har gået på MGK, Musikalsk Grundkursus, i forskellige landsdele, og samledes i Købehavn, da de begyndte på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter kun ét år på konservatoriet blev kvartetten etableret og startede studier hos professor og faggruppeleder, Tim Frederiksen.

Hver især er alle medlemmer meget aktive i det danske musikliv og beskæftiger sig med mange forskellige musikalske genrer. Sammen udforsker de kvartetrepertoire fra flere forskellige tidsperioder og bestræber sig på altid at tilgå musikken med en stor nysgerrighed, kreativitet og åbenhed.

Program:

- Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791)

Divertimento i D-dur, K136

- Dmitri Shostakovich (1906 - 1975)

Strygekvartet no. 7, op. 108

- Ludwig van Beethoven (1770 - 1827)

Strygekvartet no. 3, op. 18